Gids voor antieke broches

  • 0
  • on

Men zegt dat diamanten de beste knop van een vrouw zijn, maar wanneer dit antiek is, worden de diamanten de boezemknop van een vrouw, vooral wanneer deze worden gebruikt om haar decolleté te versieren. Zo zijn antieke broches, die oorringachtige sieraden die vaak door vrouwen worden gebruikt om accessoires te maken, op te fleuren en een soort decoratieve flair te geven aan elke vorm van opstaan.

Hoewel veel modellen broches zijn gemaakt om op kleding te worden gedragen of geknipt, zijn er experimentele mode-genieën die ook broches als versieringen op hun schoenen, polsbandjes, tassen, riemen en zelfs op gewone haaraccessoires zouden zetten. Weer anderen maken liever een verzameling broches, vooral als het antieke broches zijn.

Gemeenschappelijke soorten antieke broches

Wanneer men antieke broches zegt, is het begrip open rings natuurlijk dat deze heel, heel ver terug kunnen worden gedateerd. De vraag is nu, hoe ver terug kan een antieke broche worden beschouwd als echt waardevolle antieke accessoires? Om als richtlijn te dienen, zijn hier enkele van de meest voorkomende soorten antieke broches die tegenwoordig op de markt zijn:

  1. Victoriaanse broches – dit zijn broches die schitteren in het ontwerp van modeartikelen tijdens het bewind van koningin Victoria van Engeland, die de hele periode van 63 jaar van midden jaren 1830 tot de jaren 1900 in beslag nam. Een dergelijk ontwerp waardeert de romantiek en flair van sierlijke en lichamelijke rondingen. Antieke broches gemaakt tijdens het Victoriaanse tijdperk hebben meestal koraalaccenten, en er zijn zelfs enkele in de vorm van medaillons die dienen als memorabilia voor een bepaalde persoon die de eigenaar dierbaar is.
  2. Edwardiaanse broches – deze daarentegen ontstonden direct na het regime van koningin Victoria van Engeland. Koning Edward is dus eigenlijk de zoon van koningin Victoria, en hij heeft blijkbaar besloten in de voetsporen van zijn moeder te treden om grote stijl te promoten. Afgezien van het vrouwelijke silhouet, zag het Edwardiaanse tijdperk de opkomst van zachte en vloeiende ontwerpen, stenen met een bleke en delicate kleur, en broches, heel veel.
  3. Albertiaanse broches – deze broches zijn ondertussen typisch zwart en duiden op een soort van rouw. Dit komt omdat dit type broches beroemd begon te worden toen prins Albert, ook uit Engeland en een andere voorstander van mode, stierf.
  4. Elizabethaanse broches – deze zijn opgenomen in de uitgebreide collectie sieraden in het archief van koningin Elizabeth II, meestal verfraaid met parels, robijnen, saffieren en diamanten. Volgens verslagen zijn veel van deze geschenken van collega-monarchen.
  5. Broches uit de Romeinse tijd- Romeinen worden door velen geprezen als een ras van zeer bekwame en kunstzinnige mensen, wat verklaart waarom de meeste van hun werken, inclusief die op sieraden en accessoires zoals broches, in alle delen van de wereld veel bijval krijgen. Enkele tekenen dat men een antieke broche heeft die uit de Romeinse tijd stamt: stijlen die buitengewoon schitterend zijn van de natuur, ruwe materialen en gigantische middenstukken. Ook hebben de meeste Romeinse broches een soort lusbevestiging waardoor ze compatibel zijn met elke soort kleding. Eerlijk gezegd worden Romeinse broches meestal gemaakt om de gewaden van Romeinen lang geleden vast te zetten, dus hoewel Romeinse broches esthetisch kunnen zijn, zijn ze ook functioneel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *